Szükség esetén orvosaink a korszerűen felszerelt műtőinkben a hét minden napján el tudják végezni az ambuláns vagy egynapos sebészeti végtag műtéteket a belvárosi baleseti sebészetünkön.

Hívjon minket, hogy segíthessünk! +36 1 266 77 66

Törött csontok műtéti úton történő rögzítése

Amennyiben a törött csontok rögzítése fedett helyreigazítás, külső rögzítő alkalmazása mellett nem lehetséges, akkor folyamodunk a műtéti úton történő csontegyesítéshez.

Ennek többféle lehetősége van.

Velőűr sínezésről akkor beszélünk, a röntgen ellenőrzés mellett, a bőrön ejtett kis metszésen keresztül a rögzítendő csont üregébe vezetünk egy kellő méretű titánium drótsínt, ami a gyógyulásig helyben tartja a törött részeket. A gyógyulás után legtöbbször a velőűrsín eltávolítását elvégezzük.

Húzó(feszítő)hurkos törésrögzítést általában a könyökcsúcs, illetve a térdkalács úgynevezett szakításos töréseinek ellátása során alkalmazunk. Ilyenkor két drótsnen egy nyolcast formázó dróthurkot vezetünk át, majd megfeszítjük, ezáltal biztosítva a törésgyógyuláshioz szükséges kellő összetartó erőt. A gyógyulás után ezt a tipusú rögzítést is eltávolítjuk.

Lemezes csontegyesítő műtéteinket korszerű, titániummal felületkezelt, Vortex rendszerű implantátumokkal végezzük. Ezek maximális stabilitást biztosítanak, eltávolításuk nem feltétlen szükséges a törés gyógyulását követően. Rövid időn belül lehetővé teszik a sérült végtag korábbihoz hasonló használatát, gyógytornáztatását. Lemezes csontegyesítésnél legtöbbször nem, vagy csak rövid időre alkalmazunk külső rőgzítést (gipsz, ortézis).