Szükség esetén orvosaink a korszerűen felszerelt műtőinkben a hét minden napján el tudják végezni az ambuláns vagy egynapos sebészeti végtag műtéteket a belvárosi baleseti sebészetünkön.

Hívjon minket, hogy segíthessünk! +36 1 266 77 66

DeQuervain szindróma

A betegségnek jó magyar neve nincs, főleg fiatal és középkorú, aktív, nehezebb munkát végző nőkön gyakoribb, de persze férfiakon is előfordul. A hüvelykujj feszítő inak közös ínhüvelyének krónikus gyulladása, hegesedése, szűkülete alakítja ki a betegséget. A heges szűkület miatt az inak mozgása korlátozottá, fájdalmassá válik. Fájdalmas duzzanat jelenik meg, még egy kulcs elfordítása, szorítás közbeni tekerés, például egy üvegpalack kinyitása is panaszokat okoz.

Tünetei: Rendkívül heves, szúró fájdalom a csukló hüvelyk felőli oldalán, a hüvelykujj feszítése, a csukló oldalirányú mozdítása, egy mindennapos kézfogás a fájdalmakat provokálja.

Kezelés: Enyhébb esetekben gyulladáscsökkentő gyógyszerek, fiziotherápia, esetleg szteroid injekció csökkentheti a panaszokat. A betegek általában csak jelentős fájdalom esetén jelentkeznek vizsgálatra, ilyenkor már gyakran krónikus gyulladás, durva hegesedés észlelhető, amin csak műtét segít.

A műtétet egynapos sebészet keretében, helyi érzéstelenítésben végezzük. Műtét után rögzítés nem szükséges, sőt, mint a pattanó ujjnál, korai mozgatást kezdünk. A beteg fájdalmai látványosan és gyorsan mérséklődnek, a funkció helyreállása mellett hamar megszűnnek.